Få lækre billeder med fotoprint

by allerup

Personlige billeder i boligen er noget, som mange danskere vægter højt, men det kan være noget af en proces at få dem fremkaldt. Her skal du ofte ned til en forhandler eller indsende dem online og efterfølgende hente dem på posthuset. I dag har du heldigvis muligheden for selv at stå for at lave fotoprint, hvis din printer egner sig til dette. 

Her kan du læse mere om, hvad der skal til for at lave fotoprint derhjemme. Så kan du hurtigt nyde godt af dine familiebilleder på hylden i stuen, og så vil det ofte være langt billigere for dig at gøre det på denne måde. 

Hvad er fotoprint?

Lad os først kigge på, hvad fotoprint egentlig er for noget. Mange har oplevet at printe billeder på en almindelig printer, og det giver et dårligt og uskarpt resultat. Har du en fotoprinter derimod, så har du mulighed for at få knivskarpe billeder, som du nemt kan printe på fotopapir. 

Det hele handler om printerens teknologi. DPI betyder Dots Per Inch. Det angiver, hvor mange farvepunkter en given printer kan sætte pr. tomme. PPI angiver antallet af pixels, som printeren kan printe pr. tomme. DPI hænger sammen med printerens brug af blæk, og her har dråbestørrelsen også en betydning i en fotoprinter. Dråbestørrelsen fortæller noget om printerens størrelse, og her skal den være så lav som muligt. Dermed er der mange faktorer, der gør en stor forskel, når du skal printe fotoprint. Sørg altid for at have en printer, der mestrer denne disciplin, så du får den rette kvalitet. 

Sørg for, din printer altid har blæk

Når du laver fotoprint, så er det essentielt, at du har fyldt godt op med blæk i din printer. Som DPI indikerer, så handler det meget om mængden af blæk og dråbestørrelsen. Ved fotoprint vil der ofte blive brugt en del mere blæk end ved almindelige print. Derfor skal dine blækpatroner altid være godt fyldt op, hvis du skal printe flere billeder. 

Hvis du gerne vil spare lidt penge på dine blækpatroner, så kan du med fordel købe dem på nettet. Her finder du et stort udvalg af patroner fra forskellige producenter, og det betyder også mange forskellige priser. Den dyreste betyder ikke, at det er den bedste, og derfor kan du her spare nogle penge. Sørg altid for at dobbelttjekke, at du har fat i den rigtige blækpatron. Der er nemlig mange forskellige printermodeller og dermed også mange forskellige typer af blækpatroner. 

Related Posts

Leave a Comment